Yoga på Mottagningen VT 19

Pia Wetterberg   2018/12/20

Yoga på Mottagningen i Uddevalla blev lyckad så vi fortsätter 2019!
Förutom yin yoga så startar vi en klass med yin/yang yoga.Vore så roligt om du ville komma och yoga med mig!

Yin/Yang Yoga (75 min)

Yogaklassen som ger dig en del av varje både yin och yang. Där yin står för det lugna meditativa och yang för den fysiska styrkan. I yin delen fokuserar vi på skelettet, ligamenten och vår bindväv som omsluter våra muskler i kroppen. Spänningar löses upp och cirkulationen och rörligheten kommer igång i kroppen. I yangdelen ligger fokus på våra muskler för att bygga styrka och smidighet. Tillsammans balanserar de kropp och själ och tillför en känsla av inre stillhet.
När? Var? Hur?
Start: Tisdagen den 15 januari 2019 kl 17.00 (V3 tom V 11 med uppehåll för sportlov V 8)
Plats: Mottagningen, Färgaregatan 16, Uddevalla
Hur: Bekväma kläder, annan utrustning finns på plats.
Pris: 1120 kr ( 8 ggr a’ 75 minuter)

Yin Yoga (90 min))

Yin yoga är en lugnare yogaform med fokus på skelettet, ligamenten och bindväven som omsluter våra muskler i kroppen. Vi håller alla positioner mellan 3-5 minuter i ett nästan meditativt flöde. Med målet att få musklerna att slappna av och låta alla spänningar lösas upp. På så sätt kommer cirkulationen och rörligheten i kroppen igång. Alla kan delta då yogan anpassas efter dina förutsättningar.
När? Var? Hur?
Start: Tisdagen den 15 januari 2019 kl 18.30 (V3 tom V11 med uppehåll för sportlov V.8)
Plats: Mottagningen, Färgaregatan 16, Uddevalla
Hur: Bekväma kläder, annan utrustning finns på plats.
Pris: 1120 kr ( 8 ggr a’ 90 minuter)

Anmälan eller frågor till pia.wetterberg@mindyourpeace.se eller via telefon 072-5362811

Facebooktwitterlinkedin

Följ med på en kurs i kreativt skrivande och yoga i vackra Mölle i mars

Pia Wetterberg   2018/12/20

Detta är en kurs för dig som vill kombinera kreativt skrivande med yoga och meditation och samtidigt njuta av en ljuvlig tillvaro på Hotel Kullaberg i vackra Mölle. Under de här dagarna får du känna att detta helt och hållet är din egen tid och att du är fri från de utmaningar och krav du möter i vardagen – det blir en unik möjlighet för dig att hitta fokus och kreativ kraft.

Kursen startar torsdagen den 28 mars med lunch och därefter följer några varierande och intensiva dagar. Tiden är fylld av skrivpass med olika teman som karaktärsfördjupning, synopsis, gestaltning, fritt skrivande samt egna skrivövningar. Detta varvas med yoga och meditation med syfte att öppna ditt inre för ett kreativa flöde. Det kommer även att finnas tid att njuta av naturen. Kursen avslutas med en gemensam lunch på söndagen.

Ledare för kursen är författaren och skrivcoachen Ulrika Jannert Kallenberg som också arbetar som redaktör, journalist och litterär översättare och Pia Wetterberg som är lärare i yoga- och mindfullness och även jobbar med personlig utveckling.

Kursen riktar sig både till dig som aldrig satt dina tankar på pränt och till dig som har en färdig idé eller ett påbörjat manus. Kanske är du också nyfiken på att testa yoga eller så har du hållit på med yoga ett tag och känner dig redo för nästa steg – både yogan och skrivandet anpassas efter just dina unika förutsättningar.

Kursen äger rum i det vackra Hotel Kullaberg i Mölle, där du får uppleva inspirerande miljö från en svunnen tid och här kan du fokusera på dig själv och ditt skapande. Läs mer om hotellet på www.hotelkullaberg.se

I priset ingår frukost, lunch, fika och en trerättersmeny som köksmästaren komponerar efter tillgång och säsong. Du kan välja mellan att bo i delat dubbelrum till en kostnad av 10 200 kronor eller i ett enkelrum för 11 800 kronor (dryck till middagen på kvällen ingår inte i priset). Anmälningsavgiften 1500 kronor betalas direkt vid anmälan och resterande belopp faktureras för betalning senast den 25 februari 2019.

Avbokningsregler:
Anmälan till kursen är bindande, men inte personbunden. Vid avbokning debiteras du enligt följande såvida du inte skickar en ersättare: 60–30 dagar före kursstart: 50 procent av kursavgiften.
30–0 dagar före kursstart: 100 procent av kursavgiften. Vid uppvisande av läkarintyg betalar du enbart anmälningsavgiften.

Ta med dig bekväma kläder och antingen block och penna eller dator.

Varmt välkommen!

Länk till anmälan

Facebooktwitterlinkedin

Yin Yoga på Mottagningen i Uddevalla

Pia Wetterberg   2018/10/08

Nu startar vi upp yin yoga på Mottagningen i Uddevalla. Yin yoga är en lugnare yogaform med fokus på skelettet, ligamenten och bindväven som omsluter våra muskler i kroppen. Vi håller alla positioner mellan 3-5 minuter i ett nästan meditativt flöde. Med målet att få musklerna att slappna av och låta alla spänningar lösas upp. På så sätt kommer cirkulationen och rörligheten i kroppen igång. Alla kan delta då yogan anpassas efter dina förutsättningar.

Pia är utbildad yoga och meditationslärare inom Hatha och Yinyoga, RYT-200 Yoga Alliance. Hon har tidigare undervisat i bland annat Göteborg men öppnar nu upp i Uddevalla.

När? Var? Hur?

Start: Tisdagen den 6 november 2018

Plats: Mottagningen, Färgaregatan 16, Uddevalla

Hur: Bekväma kläder, annan utrustning finns på plats.

Pris: 980 kr ( 7 ggr a’ 90 minuter)

Anmälan eller frågor till pia.wetterberg@mindyourpeace.se eller via telefon 072-5362811

Varmt välkomna

Facebooktwitterlinkedin

Tillbaka efter ledigheten och redo att starta upp!

Pia Wetterberg   2018/08/19

Nu är vi tillbaka efter en härlig ledighet. Har tjuvstartat och arbetat ett par veckor men det är nu som det verkligen känns som det drar igång. Lika härligt som det är att njuta av sommaren och ledigheten lika spännande och roligt att få sätta igång och jobba igen. Tror den här perioden är den bästa på året. Varje år känns det som nystart när det drar igång med ett hyfsat oskrivet blad. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp av oss vare sig det gäller företaget eller dig som individ.

Facebooktwitterlinkedin
Kategorier: Föreläsning, Ledarskap, Mindfulness, Organisation, Personlig utveckling, Retreat, Välmående, Yoga | Skriv en kommentar

Upptäck Yoga- 22 februari startar en ny 8 veckors kurs i Göteborg

Pia Wetterberg   2016/02/05

Upptäck yogans underbara värld!
Kanske är du nyfiken på att testa yoga men aldrig riktigt hunnit. Kanske tänker du att du är för stel, osmidig, svag eller helt enkelt inte passar in i en yogasal. Kanske har du yogat tidigare och känner dig redo för att ta nästa steg.

Den 22 februari startar MYP en ny 8 veckors kurs hos Managementstudio på Engelbrektsgatan 7B.
Våra yogaklasser är små och personliga vilket ger en möjlighet att anpassa yogan efter just dina förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid grund och teknik men också att du skall få känna att stunden på mattan är helt och hållet din egen stund, en stund fri från de utmaningar och krav som man möter i vardagen.

Hathayogan är den i västvärlden mest kända formen av yoga. Begreppet ha-står för solen och tha-står för månen, Hatha blir till en förening mellan dessa. Hathayogan skapar en balans i kroppens olika energisystem för att uppnå ökad fysisk och psykisk hälsa och utveckling. dessutom stärker det kroppen och gör den smidigare samtidigt som energiflödet kommer igång.

När?Var?Hur?
Start:Måndag den 22 februari kl 17.30.
Plats: Managementstudio, Engelbrektsgatan 7B, Göteborg.
Hur: Bekväma kläder, yogamatta, vattenflaska.
Pris: 2175 kr (8 ggr), friskvårdsbidrag kan användas.

Anmälan eller frågor till: pia.wetterberg@mindyourpeace.se alt via telefon 072-5362811

Varmt välkomna
Pia

Buddha

Facebooktwitterlinkedin

Kombinera att skriva med yoga på vackra Mallorca

Pia Wetterberg   2016/01/07

Drömmer du om att bli författare eller kanske du bara är intresserad av att skriva? Är du nyfiken på yoga eller har du provat och gillar det? Tycker du att det är svårt att finna fokus och lugn hemma så att du får tid till dig själv och dina projekt?
Är svaret ja på en eller flera av de ovanstående frågorna, häng då med oss och likasinnande till Mallorca på en skrivar- och yogaresa. Du kommer inte att bli besviken. Här läggs fullt fokus på att du skall hitta din egen skrivarstil och må så bra som bara du kan med hjälp av yogan.

Destination; Mallorca, byn Montuiri som ligger naturskönt i mitten av ön.
Datum; 10-15 maj 2016. Precis när allt är som grönast och vackrast.
Hotellet; Son Manera www.sonmanera.com

Kurspriset innefattar hela dagar fyllda av skrivande och yoga, del i dubbelrum, helpension (exklusive dryck) och samordning av transfer till och ifrån flygplatsen.

Flygbiljetten bokar du själv.Kanske vill du passa på och se dig om på Mallorca några extra dagar.

Mer info om kursen samt möjlighet att anmäla dig hittar du här

För frågor och funderingar hör gärna av dig till
pia.wetterberg@mindyourpeace.se
072-5362811

Varmt välkommen
PiaIMG_2566

Facebooktwitterlinkedin

AW med föreläsningar och prova på aktiviteter fredagen den 4/12

Pia Wetterberg   2015/11/26

Är du intresserad av wellness och vill veta mer om vad som händer hos oss på Managementstudio i Göteborg?
Anmäl dig då till vår AW fredagen den 4 december.
Hör av dig till mig via mail eller telefon.
VälkommenBloggbild2

Facebooktwitterlinkedin
Kategorier: Föreläsning, Ledarskap, Mindfulness, Personlig utveckling, Välmående, Yoga | Skriv en kommentar

Yoga i sin enklaste form

Pia Wetterberg   2015/11/26

Hitta en plats på golvet nära en vägg. Placera en kudde under huvudet och lägg upp dina ben rakt upp mot väggen. Kanske vill du lägga något stöd under svanken. Vips! så är du i positionen ”Viparita Karani”. Den förbättrar din blodcirkulation och ger dig energi.

Varför inte ge det ett försök?

Viparita karani
Viparita karani

Facebooktwitterlinkedin

Arbetsglädje

Pia Wetterberg   2015/11/23

Höll en föreläsning idag för ett härligt gäng kring temat arbetsglädje. Med betoning på vad den positiva psykologin och hjärnforskningen hävdar kring detta ämne. Kan vi påverka glädjen på jobbet och kan vi ändra våra beteenden så att den främjas?
Absolut säger jag understödd av forskningen.
Här kommer 3 tips för ökad arbetsglädje;
Se och bekräfta varandra, lyssna och med det menar jag verkligen lyssna på dina kollegor.Notera vad som händer.
– Omvandla klagomål till önskemål, gör något positivt av klagomålet som tex ett önskemål. Vår hjärna tar lättare in vad man sägerom det sägs i positiv mening.
– Ta fasta på det som lyckas, ofta fokuserar vi så mycket på problem så vi glömmer det som fungerar.

Vi kan påverka vår omgivning och ändra beteenden i mycket högre grad än vi själva ofta tror.

Hör av dig om du vill veta mer!

Pia

Mår vi bra så presterar vi bättre
Mår vi bra så presterar vi bättre
Facebooktwitterlinkedin
Kategorier: Föreläsning, Ledarskap, Organisation, Personlig utveckling, Välmående | Skriv en kommentar

Välkommen till MYP´s blogg

Pia Wetterberg   2015/11/23

Härligt att du hittat hit och välkommen in!
MindYourPeace bygger på insikten om att vi alla ingår i ett sammanhang och i det hur vi människor påverkas och påverkar. Det bygger även på min vilja och ambition att göra skillnad. Skillnad för dig och din organisation i ökat välmående och därmed ett bättre resultat.
Bloggen är tänkt som MYP´s nyhetsbrev. Här hittar du forskning och reflektioner kring personlig utveckling och ledarskap.Tankar och tips kring yoga och meditation blandat med nyheter, event, kurser och workshops som MYP anordnar. Diverse tankar och tips kring vårt välmående, och kanske en och annan vardagsbetraktelse.

Återigen hjärtligt välkommen

PiaMYP-Fb

Facebooktwitterlinkedin